Web Analytics Made Easy - Statcounter

آتش سوزی که در جنگل های ارسباران از چندروز پیش شروع شده است، ساعت ۱۰ امروز با کوشش نیروهای انسانی حاضر در منطقه مهار شده بود ولی به یکباره بر اثر وزش شدید باد دوباره شعله ور شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج، رسانه‎های محلیِ خدآفرین و کلیبر از وقوع آتش سوزی در جنگل های شهرستان خداآفرین و ورزقان خبر می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته‌ی این رسانه ها، آتش‌سوزی از روز دوشنبه آغاز شده و تا کنون ادامه دارد و چند صد هکتار از اراضی این منطقه طعمه حریق شده اند.

ساعت9 قبل از ظهر: مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به تلاش گسترده و فراگیر برای اطفای آتش‌سوزی در جنگل‌های ارسباران اعلام کرد: هم اکنون ۲ فروند بالگرد آتش‌نشانی سبددار برای تسریع در خاموش کردن آتش از تهران عازم شهرستان خداآفرین هستند.

محمدباقر هنربرگفت: آتش سوزی در جنگل های ارسباران که از دیشب شروع شده است، به طور کامل مهار نشده است، اما مدیریت بحران استان با مرکزیت فرمانداری شهرستان خداآفرین با حضور ۱۵۰ نفر از نیروهای ارتش و ۱۰۰ نفر از نیروهای مجتمع مس سونگون به همراه تجهیزات آتش خاموش کنی در منطقه می کوشند. 

وی با اشاره به پیگیری دقیقه به دقیقه آتش سوزی توسط استاندار آذربایجان شرقی و معاونان سیاسی و امنیتی و عمرانی وی افزود: خود بنده نیز در منطقه حضور یافتم و اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران استان نیز از همه امکانات موجود برای کنترل و خاموش کردن آتش بهره می گیرند. 

هنربر علت وقوع آتش سوزی در جنگل های ارسباران را خطای انسانی اعلام و اضافه کرد: خوشبختانه سه نفر در این ارتباط دستگیر و تحویل مقام های قضایی شده اند. 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی یادآوری کرد: خوشبختانه سه دستگاه خودروی آتش نشانی و چند صد دستگاه کپسول آتش خاموش کنی در اختیار نیروهای انسانی حاضر در منطقه برای مهار آتش سوزی است و امیدواریم با رسیدن بالگردهای اعزامی از تهران شاهد مهار و اطفای آتش در ساعات آینده باشیم. 

وی دلیل اصلی دشواری اطفای آتش سوزی جنگل های ارسباران را وقوع آن در سه نقطه دور از هم در روستاهای کلوانق، خانقاه و مردانقم شهرستان خداآفرین اعلام کرد و گفت:  نیروهای امدادی ورزقان و اهر و کلیبر نیز به عنوان شهرستان های معین در کنترل آتش سوزی مشارکت دارند. 

ساعت 11قبل از ظهر: محمدباقر هنربر صبح پنجشنبه از مهار آتش سوزی خبر داد.

 وی گفت: آتش سوزی در جنگل های ارسباران که در هفته جاری در سه روستای خانقاه، کلوانق و مرداناقوم شهرستان خداآفرین شروع شده بود، ساعت ۱۰ امروز با کوشش همه گیر نیروهای انسانی حاضر در منطقه مهار شد و هم اکنون عملیات پاکسازی و لکه گیری آغاز شده است. 

وی با اشاره به تلاش شبانه روزی و دقیقه به دقیقه مدیریت بحران شهرستان خداآفرین و شهرستان های همجوار در مدت آتش سوزی جنگل های ارسباران در محدوده شهرستان خداآفرین افزود: بدیهی است که مهار و اطفای آتش سوزی در این جنگل های بکر، نتیجه کار جمعی و هم افزایی میان همه نیروهای حاضر در منطقه اعم از آتش نشانان، نیروهای نظامی، کارگران شرکت مس سونگون و مردم منطقه بود.

جنگل های ارسباران در هفته جاری در سه نقطه متقاوت در شهرستان مرزی خداآفرین به دلیل خطای انسانی دچار آتش سوزی شده بود. 

گفته می شود حدود ۳۰۰ هکتار از این جنگل ها در آتش سوخت. 

ساعت13 بعد از ظهر: مهدوی فرماندار تبریز در گفت‌و گو با خبرنگارآناج یادآور شد: این آتش سوزی در بخش هایی از مناطق حفاظت شده خدا آفرین، رخ داده بود که صبح امروز مهار شد.

وی گفت: این حریق به وسیله نیروهای امدادی، نظامی و تلاش نیروهای مردمی اطفا شد. این آتش‌سوزی خوشبختانه تلفات جانی نداشت و قبل از آنکه به صورت کامل گسترش یابد، صبح امروز به طور کامل اطفا شد.

فرماندار تبریز با اشاره به کمبود برخی امکانات اطفای حریق در مناطق آتش‌گرفته بیان داشت: در این حادثه شاهد کمبود امکانات بودیم، از جمله اینکه بالگرد های اطفای حریق، موجود نبودند و باید پیگیری شود. البته قبل از آن باید موارد پیشگیری را باید در نظر گرفت تا سرمایه‌های طبیعی کشور در اثر سهل انگاری از بین نرود.

ساعت 13/42بعد از ظهر: محمد باقر هنربر مدیرکل بحران استانداری آذربایجان‌شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار آناج، با اشاره به آخرین وضعیت آتش‌سوزی جنگل های ارسباران اظهار داشت: آتش سوزی  ساعت 11امروز به طور کامل مهار شد و نیروهای حاضر در محل در حال پاکسازی و لکه گیری هستند.

وی گفت: با توجه به اینکه منطقه گرمسیری و دارای بادهای شدیدی است، احتمال گسترش آتش‌سوزی وجود داشت ولی خوشبختانه، نه بادی وزید و نه تغییرات جوّی حاکم شد و نیروهای آتش نشانی توانستند به طور کامل این حریق را کنترل کنند.

هنربر افزود: این آتش‌سوزی که در چند مورد اطفا شده بود روز سه‌شنبه، بعد از یک مورد اطفا، دوباره زبانه کشید و با توجه به صعب العبور بودن منطقه، روند کنترل، به سختی انجام می شد. عامل انسانی دخیل در گسترش آتش بود که تعدادی هم به مراجع قضایی معرفی شدند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به اعزام بالگردهای آتش نشانی از تهران، تصریح کرد: بالگردهایی در این راستا به شمال غرب کشور اختصاص یافته اند که در مدت معینی در هر شهری حضور می یابند به طور مثال 2 هفته در تبریز و بقیه روزها در سایر شهرهای شمال غرب کشور حضور دارند. دراین جریان با وزارت دفاع هماهنگی‌های لازم انجام شده بود.

وی ادامه داد: بخشی از منطقه آتش‌سوزی، مناطق حفاظت شده را شامل می شود.150 نفر از نیروهای ارتش، 100 نفر از مس سونگون ورزقان و بسیاری از پاسداران سپاه پاسداران و جمعی از تشکل های مردمی در مهار این حریریال، کمک حال نیروهای امدادی بودند.

ساعت 17بعد از ظهر: براساس آخرین اخبار اعلامی، آتش جنگل‌های ارسباران به علت عدم همکاری سازمان‌های مستقر در تهران از ساعت 14/45 بعد از ظهر مجدد شعله‌ور شده است.

محمدباقر هنربر مدیرکل مدیریت بحران استاندرای آذربایجان‌شرقی با تاکید بر اینکه خبری از هلی‌کوپتر برای خاموش کردن آتش نیست، به خبرنگار آناج گفت: هنوز میزان خسارت به جنگل های ارسباران برآورد نشده و تمام عوامل و مردم در منطقه حضور دارند تا آتش مهار و خاموش شود.

هنربر افزود: به علت باد شدید و دمای بالای هوا، محل آتش‌سوزی دوباره شعله ور شد که سازمان آتش‌نشانی تبریز هم نفراتی را به محل حادثه اعزام کرد تا به کمک بقیه افراد حاضر در صحنه بشتابند.

وی یادآور شد: علی‌رغم مکاتبه 3 روزه با تهران بالگردها به محل حادثه اعزام نشدند و به علت صعب العبور بودن، امکان اطفای حریق بسیار سخت شده است. اعزام بالگرد به محل حریق وظیفه سازمان مراتع و جنگل‌داری استان است که طبق تفاهم نامه‌ای که با نهادهای نظامی دارد باید در چنین شرایطی  نسبت به تامین بالگرد آتش‌نشانی اقدام کند. 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی بیان داشت: حتی هماهنگی‌هایی هم با کشور همسایه ارمنستان، برای کمک رسانی انجام شده بود و قرار بود این بالگرد ها از سدخداآفرین اقدام به پرکردن مخزن آب خود بکنند ولی تاکنون نه از بالگردها خبری شده و نه هلال احمر همکاری می کند.

گفتنی است همزمان با گسترش آتش سوزی در این جنگل ها در شهرستان خداآفرین، تیمی از آتش نشانان تبریز نیز جهت اطفاء و حفظ منابع طبیعی  به ارسباران اعزام شدند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۳۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادستان گلستان: شهرک‌سازی در جنگل‌های توسکستان متوقف شد

آفتاب‌‌نیوز :

 محمود اسپانلو گفت: علیرغم هشدار‌های چندباره از سوی متولیان مبنی بر غیرقانونی بودن ساخت و ساز در منطقه معروف به " باغ سرهنگ" در دل جنگل توسکستان شهرستان گرگان تعدادی از افراد بی توجه به هشدارها، زمین‌های این منطقه را تفکیک و در حال تبدیل به یک شهرک ویلایی بودند.

وی ادامه داد: ۲۲ بنا و سازه غیرمجاز در راستای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری زمین‌های کشاورزی و باغی، در این منطقه تخریب و از تغییر کاربری ۴۰ هزار مترمربع زمین جلوگیری شد.

دادستان مرکز استان گلستان ادامه داد: ۷ ساختمان هم که رای آن‌ها در دادگاه قطعی شده بود در همین منطقه تخریب و اعاده به وضع سابق شد.

اسپانلو ادامه داد: مالک یکی از این ویلا‌ها، بخشی از جنگل را هم فنس کشی و به زمین خود اضافه کرد بود و روی درختان کهنسال انجیلی و افرا، خانه درختی ساخته بود.

دادستان مرکز استان گلستان گفت: در منطقه گرمابدشت جنگل توسکستان هم حکم قطعی قلع و قمع ۲ ویلای ساخته شده در اراضی منابع طبیعی این منطقه اجرا شد.

وی گفت: همان طور که بار‌ها تاکید کرده بودیم با ساخت و ساز‌های غیرمجاز و تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی و ایجاد شهرک‌های ویلایی در مناطق جنگلی قاطعانه برخورد می‌کنیم.

 اسپانلو با تاکید بر این که اصل ممنوعیت ساخت و ساز در زمین‌های کشارزی یک اصل غیر قابل خدشه است گفت: امور اراضی و جهادکشاورزی به سازندگان بنا در این منطقه بار‌ها اخطار داده بودند، اما افراد بی توجه به این اخطار‌ها ساخت و ساز کردند و مال خود را هدر دادند.

دادستان مرکز استان گلستان گفت: برخی افراد با گرفتن مجوز‌های گردشگری مانند بومگردی و گلخانه به ساخت و ساز در اراضی کشاورزی و حاشیه جنگل‌ها و دور زدن قانون اقدام می‌کنند.

 وی از رسیدگی به ۱۵ پرونده ترک فعل برای مدیران سابق و برخی مدیران فعلی دستگاه‌های مرتبط در حوزه اراضی کشاورزی و ملی در مرحله دادسرا و دادگاه خبر داد و گفت: این پرونده‌ها برای مدیرانی است که در انجام وظایف خود کوتاهی کردند و به موقع تخلفات را اعلام گزارش نکردند و یا چشم پوشیدند که خیلی از این‌ها مشمول قانون مرور زمان و سبب خُرد شدن اراضی کشاورزی شده است.

دادستان مرکز استان گلستان درباره برخی ساخت و ساز‌های داخل اراضی جنگلی و مرتعی هم گفت: اگر مسجل شود که ملک ملی است و یا با کوتاهی ماموران و بدون استعلام از منابع طبیعی و یا از طریق تخلف در ادارات مربوطه سند هم صادر شده باشد، منابع طبیعی باید برای ابطال این سند‌ها دادخواست دهد.

منبع: خبرگزاری میزان

دیگر خبرها

  • سقوط مرگبار در ارتفاعات شاهرود
  • آخرین وضعیت شهرک امام زاده ابراهیم شهرستان شفت پس از آتش سوزی
  • مجوز قبولی بیمه اتکایی دی به زودی صادر می شود
  • سوئد مجددا برای هتک حرمت قرآن کریم مجوز صادر کرد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • در دولت سیزدهم بیشترین مجوز برای جذب معلم صادر شده است
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد
  • جلوگیری از شهرک‌سازی در دل جنگل‌های توسکستان
  • دادستان گلستان: شهرک‌سازی در جنگل‌های توسکستان متوقف شد
  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد