Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سعدون الساعدی» پژوهشگر مسائل بین‌الملل و عضو دستگاه دیپلماسی عراق در تحلیل طرح پیشنهادی «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری ایران با نام «صلح هرمز» برای برقراری امنیت در منطقه خلیج‌فارس گفت: طرح رئیس‌جمهوری ایران برای برقراری امنیت در منطقه و در راستای برچیدن بساط ایالات متحده و رئیس آن «دونالد ترامپ» مطرح شده است که از کشورهای منطقه به ویژه کشورهای حوزه خلیج‌فارس به بهانه وجود تهدید مستقیم ایران و نیت تهران برای اشغال کشورهای منطقه باج‌خواهی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الساعدی گفت: بر این اساس، طرح روحانی به قانون بین‌المللی و بند ۸ قطعنامه ۵۹۸ سازمان ملل پس از برقراری آتش‌بس بین ایران و عراق که به لزوم ایجاد امنیت مشترک بین کشورهای منطقه تصریح می‌کند، استناد دارد. 

وی در ادامه افزود: طرح روحانی برای کسب مشروعیت کامل به نظارت سازمان ملل بر آن دعوت می‌کند تا بین کشورهای منطقه بدون سلطه غرب اجرا شود و این همان چیزی است که خشم آمریکا را به دلیل ترس از منافع مفت خود در منطقه برانگیخت. 

این پژوهشگر مسائل بین‌الملل درباره تفاوت طرح «صلح هرمز» با طرح پیشنهادی آمریکا برای ائتلاف بین‌المللی گفت: طرح ایران بر آن است تا امنیت تنگه هرمز و جریان نفت به دست کشورهای منطقه با نظارت سازمان ملل باشد اما آمریکا می‌خواهد که طرح امنیت منطقه فقط به دست خود و متحدانش با نظارت پنج کشور عضو دائم شورای امنیت و بدون حضور کشورهای منطقه باشد و این همان نقطه اصلی اختلاف است.

وی درباره کارآمدی طرح پیشنهادی ایران گفت که قدرت کارآمدی این طرح در گزینه اعتماد به کشورهای منطقه و رهبری و نظارت آنها نهفته است و اینکه امنیت خلیج‌فارس باید از داخل منطقه بدون هیمنه غرب و در رأس آن آمریکا تأمین شود. 

الساعدی در ادامه افزود: قدرت این طرح  با توجه به قدرت دریابی و نظامی کارا و اثرگذار ایران برای حمایت از منطقه خلیج‌فارس با مشارکت کشورهای مشرف بر آن در کنار عراق مضاعف می‌شود و این در نوع خود پیام بسیار قوی به جامعه جهانی است و آن اینکه ایران دوستدار صلح است. 

وی درباره موضع عراق در قبال طرح روحانی گفت: با توجه به روابط استراتژیک عراق با ایران و همسایگی دو کشور، بغداد آماده است که با کشورهای منطقه بر اساس این طرح وارد مشارکت شود، بغداد از این طرح به‌رغم فشارهای آمریکا و تلاش آن برای دور کردن عراق از عمق روابط استرتژیک با ایران استقبال می‌کند.

عضو دیپلمات دستگاه وزارت خارجه عراق درباره میزان موفقیت این طرح گفت: واشنگتن با چند اقدام از جمله اعمال فشار بر عربستان سعودی و کشورهای حوزه خلیج‌فارس برای عدم مشارکت در طرح صلح هرمز تلاش خواهد کرد تا آن را به شکست سوق دهد.

وی تأکید کرد که آمریکا برای شکست این طرح به اقدام‌های دیگری چون اعمال تحریم بر کشورهای شرکت‌کننده و استفاده از حق وتو در شورای امنیت متوسل خواهد شد که بر این اساس بار مضاعفی بر دوش دستگاه دیپلماسی ایران برای اقناع جامعه جهانی نسبت به این طرح قرار می‌گیرد.

الساعدی گفت: به اعتقاد من اگر ایران بخواهد این طرح موفق عمل کند ابتدا باید با انجام گفت‌و‌گوهای دو جانبه و چند جانبه کشورهای منطقه را قانع  کند که هیچ تهدیدی علیه امنیت این کشورها ندارد. ایران در گام بعد باید طرح روحانی را برای کشورهای اثرگذار در اتحادیه اروپا و نیز چین و روسیه و هند و ترکیه توضیح داده و تبیین کند تا پیش از ارائه آن به جامعه جهانی، تأیید افکار عمومی را دریافت کند.

این پژوهشگر روابط بین‌الملل درباره نظارت کشورهای عضو دائم شورای امنیت بر طرح «صلح هرمز» گفت: به اعتقاد من این نظارت مانند شمشیر دو لبه است که فقط به شرط تحقق منافع این کشورها می‌تواند عاملی اثرگذار در موفقیت این طرح باشد اما اگر منافع این کشورها به ویژه آمریکا را که بر شورای امنیت سلطه دارد، تأمین نکند، عامل شکست آن خواهند بود.

وی درباره پیشنهاد جنبش انصارالله یمن به عربستان سعودی برای توقف جنگ گفت: به‌طور خلاصه این پیشنهاد گوش شنوا نخواهد داشت، چرا که عربستان همچنان از حملات آرامکو احساس خفت و خواری می‌کند و رضایت واشنگتن نیز جلب نخواهد شد. 

الساعدی در پایان درباره نقش ایران در منطقه گفت: ایران نقش کارآ و اثرگذاری در منطقه ایفا کرده و تلاش برای تغییر حاکمیت در ایران کل منطقه را شعله‌ور خواهد کرد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: چین خشم عراق کشورهای منطقه وزارت خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۷۴۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه تغییر نمی‌دهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، جو بایدن، رییس جمهور آمریکا در نخستین سخنرانی پس از اعتراضات گسترده دانشجویی در این کشور در حمایت از غزه که به خشونت و بازداشت شمار زیادی از دانشجویان منجر شده است، گفت که این اعتراضات او را وادار به تغییر سیاست آمریکا در منطقه نکرده است!

اعتراضات در دانشگاه‌های سراسر آمریکا روزهاست که پرتنش دنبال می‌شود و معترضان از برچیدن چادرهایی که در محوطه دانشگاه در حمایت از غزه برپا کرده‌اند، خودداری کرده و در نتیجه مدیریت دانشگاه‌ها خواستار ورود نیروهای امنیتی به داخل محیط‌های آموزشی شدند.

بایدن در نخستین سخنرانی پس از التهابات اخیر در دانشگاه‌های آمریکا، در کاخ سفید گفت: اعتراضات در دانشگاه‌ها دو اصل بنیادی آمریکا را به بوته آزمایش گذاشت؛ نخستین اصل حق آزادی بیان و تجمع صلح‌آمیز و دومین اصل حاکمیت قانون است.

وی مدعی شد: هر دو باید حفظ و رعایت شوند. ما کشوری استبدادی نیستیم که مردم را ساکت و مخالفان را سرکوب کنیم. در عین حال، کشوری بی‌قانون هم نیستیم. جامعه‌ای مدنی هستیم و نظم باید حرف اول را بزند!

رییس جمهور آمریکا ادامه داد: تخریب اموال، اعتراض مسالمت‌آمیز نیست. خرابکاری، تعدی، شکستن پنجره‌ها، به تعطیلی کشاندن دانشگاه، اجبار به تعطیلی کلاس‌ها و مراسم فارغ‌التحصیلی، هیچ‌کدام از اینها تظاهرات مسالمت‌آمیز نیست.

بایدن بدون اشاره به اعتراضات صلح آمیز دانشجویان که با برپایی چادر و شعارهای حمایتی از غزه، دست به تجمع و تحصن زده‌اند، مدعی شد: مخالفت ضرورت دموکراسی است اما مخالفت نباید به هرج‌ومرج و محروم کردن دیگران از حقوقشان منجر شود تا حدی که دانشجویان قادر به پایان ترم و تحصیلات دانشگاهی نشوند!

ادعاها و اظهارات بایدن درباره اعتراضات اخیر در دانشگاه‌های آمریکا در حالی است که نیروهای امنیتی و پلیس این کشور با ورود خشونت‌آمیز به داخل دانشگاه‌ها، از گاز اشک‌آور و باتوم برای متفرق کردن معترضان استفاده و شمار زیادی را بازداشت کرده‌اند.

بایدن در ظاهر چند باری از اقدامات تل‌آویو انتقاد کرده اما واشنگتن هرگز تامین تسلیحاتی رژیم صهیونیستی را متوقف نکرده است. جنایات صهیونیست‌ها در نوار غزه در حالی وارد هفتمین ماه می‌شود که اشغالگران تاکنون بیش از ۳۴ هزار فلسطینی که عمدتاً زنان و کودکان هستند را به شهادت رسانده است.

کد خبر 6095318

دیگر خبرها

  • عملیات «وعده صادق» جایگاه ایران در برابر دیدگان کشورهای جهان را تغییر داد
  • تلاش دشمنان برای دین زدایی در جهان اسلام
  • اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه را تغییر نمی‌دهد
  • اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه تغییر نمی‌دهد
  • خاورمیانه 2050 چه شکلی است؟/ 3 سناریو با فرض جنگ سرد آمریکا و چین
  • نقش سازنده سپاه در امنیت پایدار منطقه و مبارزه با تروریسم
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • به هرگونه تجاوز علیه حاکمیت و تمامیت ارضی خود پاسخ می‌دهیم
  • واکنش کره شمالی به تازه‌ترین تحریم‌ها علیه تهران
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی