Web Analytics Made Easy - Statcounter

جوسازی رسانه‌ای صورت گرفته علیه نشست تهران و نقش ایران در حل بحران افغانستان در چارچوب توجیه ابعاد جدید اشغال افغانستان در قالب اطلاعاتی و امنیتی صورت می‌گیرد تا منطقه به این باور برسد که حضور آمریکا ضروری است. خبرگزاری میزان - بنا به اعلام نورنیوز، آمریکا و ناتو پس از ۲۰ سال اشغال افغانستان در حالی بدون پاسخگویی درباره خسارت‌های سنگین تحمیل شده به این کشور ناگهان اقدام به خروج از افغانستان کرده‌اند که جمهوری اسلامی ایران تمام ظرفیت‌های دیپلماتیک و انسانی خود برای خاموش کردن آتشی که غرب به جان افغانستان انداخته به‌کار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمود عینی این رویکرد میزبانی تهران از هیات‌های افغانستانی برای رسیدن به وفاق ملی به نفع منافع ملت افغانستان بود.

نشست دو روزه تهران در حالی برگزار شد که رسانه‌های غربی و دنباله‌های منطقه‌ای آن‌ها تمام ظرفیت خود را علیه این نشست و کنش‌گری ایران به کار گرفتند. نگاهی بر گزارش‌ها و شیوه پردازش‌های خبری رسانه‌های مذکور که البته با چاشنی گفتگو با برخی به ظاهر کارشناسان مسائل افغانستان صورت می‌گیرد بیان‌گر چند نکته است:

اول؛ کتمان چندجانبه گرایی: یکی از نکات قابل توجه در جوسازی رسانه‌ای غربی‌ها نظیر بی‌بی‌سی و ایران اینترنشنال برجسته‌سازی نقش طالبان در مذاکرات دو روزه تهران است به‌گونه‌ای که در نهایت به مخاطب چنین القا می‌شود که گویی این مذاکرات صرفا میان ایران و طالبان بوده است حال آنکه در ترکیب هیات دولت افغانستان، یونس قانونی معاون پیشین رئیس‌جمهور، عبدالسلام رحیمی یکی از مشاوران اشرف غنی، عبدالکریم خرم و ارشاد احمدی از چهره‌های نزدیک به حامد کرزی، ظاهر احمد نماینده حزب وحدت ملی افغانستان و محمد الله بتاش نماینده حزب جنبش ملی به رهبری ژنرال دوستم حضور داشتند.

از سوی دیگر وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران همزمان با مذاکرات تهران تاکید می‌کند که همه جریان‌های افغانستانی باید برای تحقق روند سیاسی تصمیم بگیرند چرا که هیچ گروهی به تنهایی نمی‌تواند بر افغانستان حاکم شود.

در همین چارچوب نیز خطیب‌زاده سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: طالبان همه افغانستان نیست و نخواهد بود. بخشی از افغانستان و بخشی از راه حل آتی افغانستان است و آنچه که برای ما مهم است تشکیل دولتی فراگیر با حضور تمامی گروه‌های افغانستانی است.

دوم؛ القاء دخالت یک‌جانبه: یکی از نکات قابل توجه دیگر در عملکرد رسانه‌های مذکور عدم پرداختن به استقبال و حمایت دولت و گروه‌های افغانستانی از ابتکار عمل جمهوری اسلامی است.

جالب توجه آنکه وزارت خارجه افغانستان اعلام کرد: ما از تلاش‌های ایران در راستای پیشرفت روند صلح افغانستان قدردانی می‌کنیم. در همین حال در بیانیه مشترکی که در پایان این نشست از سوی این چهره‌های سیاسی و هیئت طالبان منتشر شد، آمده است؛ طرفین، با درک مشترک از خطرات ناشی از ادامه جنگ و صدمه‌ای که به افغانستان وارد می‌شود، توافق کرده‌اند که جنگ راه حل نبوده و باید همه تلاش‌ها بر راه‌حل سیاسی متمرکز شود.

از سوی دیگر حامد کرزی رئیس جمهوری اسبق افغانستان گفت: برگزاری نشست هیات طالبان و دولت افغانستان در تهران گام مهمی برای دستیابی به صلح بود.

نکته قابل توجه آنکه نشست تهران مورد استقبال بسیاری از کشور‌ها از جمله هند، پاکستان، چین و روسیه و حتی سازمان ملل قرار گرفت.

سوم؛ بزک چهره اشغالگران: ادعای رسانه‌های غربی درباره مذاکره یک‌جانبه ایران با طالبان در حالی مطرح می‌شود که آن‌ها اشاره‌ای به مذاکره آمریکا و اروپا و کشور‌هایی همچون ترکیه با طالبان نمی‌کنند. چنانچه شاه حسین مرتضوی مشاور فرهنگی اشرف غنی تاکید دارد آمریکایی‌ها بدون هماهنگی با دولت مرکزی افغاستان دو سال با طالبان مذاکره کردند و با اعمال فشار بر دولت کابل برای آزاد کردن ۵ هزار جنگجوی طالبان وضعیت کنونی را رقم زدند.

چهارم؛ تحریف واقعیت: رسانه‌هایی مانند بی‌بی‌سی در حالی مواضع ایران در خصوص خروج نظامیان آمریکایی را وارونه تفسیر می‌کنند که اشاره مقامات و رسانه‌های ایرانی به خروج غیرمسئولانه و عدم تعهدپذیری آمریکا در باب کمک به توسعه اقتصادی و حل بحران امنیتی و ایجاد وفاق سیاسی در افغانستان است که ۲۰ سال پیش با همین وعده‌ها این کشور را اشغال کردند.

اهداف جنگ رسانه‌ای غرب؛ 

۱-اهمیت‌زدایی و در صورت توان ناکام‌سازی دیپلماسی فعال ایران در حل بحران افغانستان

۲-ایجاد فضای یاس میان ملت، دولت و گروه‌های افغانستان از میانجی‌گری ایران و تطهیر غرب

۳-حفظ فضای تنش در افغانستان برای بازگشت آمریکا به این کشور

۴-دلسردسازی ملت ایران از جایگاه منطقه‌ای کشورشان با القای حمایت از طالبان

۵-گرفتن فرصت از کشور‌های منطقه برای رسیدن به امنیت دسته جمعی

۶-تقلیل نقش سازنده ایران در امنیت منطقه

۷-دادن آدرس غلط درباره عوامل امنیت و ناامنی در منطقه با جوسازی علیه ایران

۸-انحراف افکار عمومی جهان از اصل پاسخگو کردن اشغالگران افغانستان پس از ۲۰ سال

در یک جمع‌بندی کلی می‌توان گفت جوسازی رسانه‌ای صورت گرفته علیه نشست تهران و نقش ایران در حل بحران افغانستان در چارچوب توجیه ابعاد جدید اشغال افغانستان در قالب اطلاعاتی و امنیتی صورت می‌گیرد تا منطقه به این باور برسد که حضور آمریکا ضروری است.

نکته مهم اینکه کنش فعال ایران جنبه منطقه‌ای دارد که بر اساس ابتکار صلح ۱۳۹۷ کشور‌های منطقه همچون پاکستان، هند، چین و روسیه را نیز برای کمک به افغانستان به میدان آورده است و، چون این کنش‌گری مغایر با منافع و اهداف سلطه‌گرایانه غرب در منطقه است با هوچی‌گری رسانه‌ای به دنبال خنثی‌سازی آن هستند.

  بیشتر بخوانید: تلاش ایران برای وفاق ملی در افغانستان؛ در مقابل رفتار بحران‌ساز آمریکایی‌ها   انتهای پیام/ برچسب ها: افغانستان امریکا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: افغانستان امریکا رسانه ای حل بحران کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۱۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، وضعیت ساختمان‌های ناایمن، پرخطر وبحرانی منطقه ۱۲ با حضور مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران، وحیدرضاانارکی محمدی شهردار منطقه ۱۲، مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی شهرتهران، معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه ۱۲، دبیر ستاد مدیریت بحران و شهرداران نواحی ۱،۲،و ۳ در شورای اسلامی شهر تهران بررسی شد.

در این جلسه ضمن ارائه گزارش در خصوص تعداد اماکن ناایمن و پرخطر در این منطقه، اهتمام بر ایمن سازی و تعیین تکلیف وضعیت ساختمان‌های نا ایمن و بحرانی اولویت دار در دستور کار قرار گرفت.

وحید رضا انارکی محمدی با تاکید بر حساسیت موضوع ساختمان‌های نا ایمن و نگرانی‌های مردم مبنی بر خطرآفرین بودن این ساختمان‌ها گفت: با توجه به فرسوده بودن بافت منطقه ۱۲ نسبت به سایر مناطق شهر، تاکنون بیش از ۴۰ جلسه کمیته ایمنی تشکیل شده و رفع ایمنی ساختمان‌ها و نوسازی بافت فرسوده از دغدغه‌های مدیریت شهری منطقه است.

وی با اشاره به اولویت ایمن سازی مجتمع‌های مسکونی ناایمن، با توجه به جدی بودن امنیت جان شهروندان یادآور شد: این مهم در دستور کار شهرداری است و با برگزاری جلسات هیأت امنایی و صدور اخطاریه و ارائه آموزش و در همکاری با سازمان آتش نشانی اقدامات لازم از سوی شهرداری انجام می‌شود.

وحیدرضا انارکی محمدی شهردار منطقه ۱۲ با اشاره به اینکه ایمن سازی منطقه ۱۲ با محدودیت‌های میراث فرهنگی و اوقاف مواجه است، گفت: می‌بایست بر اساس برنامه اقدام جامع مشترک، و بهره مندی از نظرات مشاوران، برنامه ایمن سازی منطقه ۱۲ را گام به گام و بر اساس اولویت‌های مهم جلو ببریم که متأسفانه به علت عدم همکاری این سازمان‌ها و در برخی موارد کسبه، در مورد ایمن سازی ۵ سرای ناایمن اقدامی نشده است.

مهدی بابایی نیز با تاکید بر اهمیت هم افزایی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران و سازمان آتش نشانی در خدمت رسانی به شهروندان گفت: بازوان اجرایی مدیریت شهری در مبحث بحران اعضای ستاد بحران می‌باشند که کمیته‌های ایمنی را در مناطق تشکیل می‌دهند که ارزیابی‌های ماهیانه از نواحی به منظور ایمن سازی ساختمان‌های پرخطر باید با صدور اخطاریه و در مرحله آخر قطع انشعابات مالکین را ملزم به رعایت ایمنی کرد.

وی با تاکید بر لزوم نظارت و تداوم پیگیری همه جانبه نهادهای متولی در خصوص رسیدگی به ساختمان‌های ناایمن، بر تعیین تکلیف ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ در نیمه اول سال تاکید کرد و افزود: با مشخص شدن مختصات و نوع ناایمنی و بحران، نهاد قضائی در کنار دستگاه‌های اجرایی برای ضمانت اجرای رفع ناایمنی ساختمان‌ها در این مناطق مشارکت و تمهیدات لازم اتخاذ خواهد شد.

مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی شهر تهران همچنین در این نشست، گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته در ۱.۵ سال اخیر و با کمک دستگاه قضائی و پای کار آمدن دادستانی تهران، تمامی مالکان ساختمان‌های پرخطر و بحرانی دعوت و تذکرات و اخطارهای لازم را دریافت کردند که در نهایت خروجی این پیگیری و تلاش‌ها، کاهش تعداد ساختمان‌های ناایمن است.

کد خبر 6096001

دیگر خبرها

  • ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود
  • آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟
  • افغانستان نفت روسیه را به جنوب آسیا منتقل می‌کند
  • ایجاد مرکز لجستیکی تجاری در هرات
  • هشدار وقوع سیلاب در ۲۷ ولایت افغانستان
  • رایزنی ایران و افغانستان بر تقویت ترانزیت از مسیر چابهار
  • درخواست یک مقام طالبان برای به بهره‌برداری رسیدن مسیر چابهار-افغانستان
  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان وارد ایران شد
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان به ایران سفر کرد